business-area
Amerika Eğitim Sistemi ve Yabancıların Erişimi

Kaliteli eğitim almak isteyenlerin ilk tercih ettiği ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri, eğitim sistemi bakımından Türkiye’den farklıdır. Her eyalette kendine ait bir eğitim politikası düzenleyen yetkili bir kurum bulunmaktadır. Üniversiteler, devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler olarak ikiye ayrılmıştır. Ülkede yüksek öğrenim sistemi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini içermektedir. Türkiye’de ön lisans olarak bilinen okulların Amerika eğitim sistemi literatüründeki karşılığı Community College olmaktadır. Lisede hangi bölümü okumuş olursanız olun ABD üniversitelerinde lisans okumayı düşünen herkes istediği alana başvuru yapabilmektedir. Türkiye’de lise eğitimi almış olduğunuz okulun dersleri Amerika’da başvurmuş olduğunuz okul ya da bölüm için yeterli görülmezse Community College’de bir veya iki seneyi kapsayan bir eğitim almanız gerekebilir.

 
Neden Amerika’da Lisans Eğitimi?

Tercihiniz Amerika üniversiteleri olursa, almış olduğunuz kaliteli eğitimin yanı sıra hayallerinizi süsleyecek bir üniversite yaşantısı ve eşsiz tecrübeler de kendinize katmış olduğunuz artılar olacaktır. Amerika’da eğitim, detaylı olmasıyla birlikte kariyerinizde de sizi hedeflerinize ulaştırarak hayallerinizi gerçeğe dönüştürecektir. Eğitim hayatınız boyunca geniş çeşitliliğe sahip bu ülkeyi doyasıya yaşayıp farklı kültürlerle tanışacak, yeni arkadaşlıklar edinecek ve gezdiğiniz her yerde unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Amerika Eğitim Sistemi’nin temel amacı, herkesin eğitimden eşit ölçüde yararlanmasını sağlamaktır. Bu bağlamda bireylerin psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, kültürel çeşitliliklere uygun imkanlar sağlamak, günlük yaşantıda karşılaşılan sorunları çözmeye yönelik girişimlerde bulunmak gibi hedefleri vardır. Bu sebeple yabancı öğrencilere en iyi şekilde eğitimden yararlanma imkânı sunmaktadır. Tercih etmiş olduğunuz bölüm veya okul hangisi olursa olsun, mezun olduğunuzda harika bir İngilizce konuşabilme kabiliyeti ve bu süreçte kendinize kattığınız bireysel edinimler, eğitiminizin yanında size tüm hayatınız ve kariyeriniz boyunca artı sağlayacaktır.

 
Amerika’da Lisans Eğitimi Genel Kabul Şartları

Amerika’da üniversitelerin kabul şartları değişkenlik göstermektedir. Ancak genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir: Lisans diploması, Transkript, Lise not ortalamasının 60 ve üzeri olması, İngilizce yeterlilik belgesi, (TOEFL veya IELTS. Dil belgesi olmayan ve sınav stresi yaşamak istemeyen öğrenciler için, anlaşmalı dil okulları yoluyla direkt olarak transfer gerçekleştirilebilmektedir. Bazı okulların kendi bünyelerinde dil hazırlık bölümü de bulunabilmektedir.) Tercih etmiş olduğunuz okul ve bölüme göre SAT (Scholastic Aptitude Test) ve ACT (American College Testing) gibi standart kabul sınavlarına girmeniz istenebilir, Niyet Mektubu, Öğretmenlerinizden alacağınız 2 veya 3 adet referans mektubu, Banka Mektubu.

 
Amerika’da Lisans Eğitimi Maliyetleri

Amerika’da lisans eğitim ücretleri eyaletten eyalete farklılık gösterebileceği gibi, okuldan okula da değişkenlik göstermektedir. Ülkede lisans ve yüksek lisans ücretlidir. Fakat genel olarak okullar öğrencilerden “tuition” ve “fee” kalemi olarak 2 masrafı fatura etmektedir. “Tuition” okulda almış olduğunuz eğitim harcıdır. Amerika’da 4 yıllık bir üniversite eğitiminin yıllık ücretleri bölüme bağlı olarak $19.000 - $50.000 arasında değişiklik göstermektedir. Bu seçenek pek çok insan için yüksek maliyetlidir. Buna ek olarak öğrenci 2 yıllık “Community College” tercih ederse, bu kolejlerde yıllık eğitim ücretleri bölüme bağlı olarak $7.500 - $15.000 arasında değişiklik göstermektedir. “Fee” ise; kayıt, sağlık hizmetleri, öğrenci faaliyetleri, materyal ücreti gibi yapılan idari hizmetlere karşı ödemiş olduğunuz bir ücrettir. Bu ücret ise yıllık ortalama $3.000 - $4.000 civarındadır.

 
Neden Amerika’da Yüksek Lisans Eğitimi?

Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra yüksek lisansa da dilerseniz aynı okulda devam edebilirsiniz. Amerika’daki bütün üniversiteler yüksek kaliteli eğitim anlayışıyla uzmanlığınıza uzanan bu yolda size en büyük desteği verecektir. Pek çok global firmanın ve teknoloji devinin merkezi olan Amerika’da akademik eğitiminizi tamamlarken diğer yandan da kariyerinize yön verebilecek iş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, Amerika’daki okulların YÖK denkliği bulunmaktadır. Amerika’da yüksek lisans çoğunlukla 2 yıl sürmektedir. Eğitim eylül ve ocak aylarında başlamaktadır.

 
Amerika’da Yüksek Lisans Eğitimi Genel Kabul Şartları

Yüksek lisans için başvuru kabul ve koşullarının okuldan okula farklılık gösterebileceği gibi, yine eğitimin başladığı bu dönemler de okuldan okula farklılık gösterebilmektedir. Yüksek lisans için okulların başvuru kabul ve şartları ana hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir: IELTS-TOEFL, Lisans Diploması ve Transkript, GRE-GMAT (Okuldan okula değişkenlik gösterebilir), CV, Referanslar, Motivasyon Mektubu, Banka Mektubu.

Yüksek lisans için başvurduğunuz bölüme ve okula göre gereken not ortalaması değişebilmektedir.

Yüksek lisans başvuru dönemleri genel olarak şu şekildedir:

 İlk Başvurular

2. Başvurular (kontenjana göre değişir)

Kasım-Şubat Başı

Şubat-Nisan

 

Amerika’da Yüksek Lisans Eğitim Maliyetleri

Amerika’da yüksek lisans eğitim ücretleri net olmamakla birlikte okuldan okula farklılıklar göstermektedir. Amerika’da yüksek lisans eğitiminin yıllık ücretleri bölüme bağlı olarak $30.000 - $40.000 arasında değişiklik göstermektedir. Kayıt, sağlık hizmetleri, öğrenci faaliyetleri, materyal ücreti gibi yapılan idari hizmetlere karşı ödemiş olduğunuz bir ücret ortalaması ise $3.000 - $4.000 civarındadır.

 

Neden Amerika’da Dil Eğitimi?

Dünyanın farklı yerlerinden gelen yoğun turist kitlesinin tercihi olan Amerika, binlerce dil okulu alternatifi ile önünüze pek çok seçenek koymaktadır. Amerika’da dil eğitimi seçeneği ile bütçenize uygun olan dil okuluna başvurunuzu yapıp, İngilizceyi çok daha rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Çevrenizde sizinle pratik yapacak olan çok fazla insan olması nedeniyle dil becerinizi daha hızlı ilerletebilirsiniz. Bir yandan farklı kültürden olan insan ilişkileriniz gelişirken diğer yandan dil yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Farklı ülkelerden gelen birçok insanın bulunması sebebiyle farklı kültürlerden insanlarla arkadaşlık kurabilirsiniz. Lisans başvurunuz için gerekli olan dil yeterliliğini sağlayamıyor oluşunuz önünüzde bir engel değildir, Amerika dil eğitimi sayesinde İngilizce becerinizi ilerletecek ve bu sayede geleceğinize yönelik önemli bir adım atmış olacaksınız. Tıpkı üniversiteler gibi dil okulları da devlet gözetimi altında idare edilmektedir. Uluslararası öğrencilere sağlanan geniş haklar sebebiyle, burada dil eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayıp geleceğiniz için önemli bir adım atmış olacaksınız. Filmlerde tanık olduğunuz, her biri diğerinden farklı bir güzellik içeren New York, Los Angeles, Chicago, Washington, Boston, Miami, San Francisco, San Diego gibi şehirleri yakından gezip görebileceksiniz.

 

Amerika’da Dil Eğitimi Genel Kabul Şartları

Genel olarak Amerika’da dil eğitimi alabilmek için gerekli şartlar şu şekildedir: Başvuru yapacağınız dil okulunun ücretini yatırdığınıza dair banka makbuzu, Dil okuluna ait başvuru formu, Kişinin pasaportunun 1.,2.,3.,4. ve 60. sayfalarının fotokopisi, Amerika’da hemen her eyalette ve her şehirde bir dil okulu bulunabilmektedir. Bu şartlar tercih etmiş olduğunuz dil okuluna göre değişiklik gösterebilir.

 

Amerika’da Dil Eğitim Maliyetleri

Dil okulları fiyatları her okulda farklıdır. Önünüze sunulan alternatiflerin fazla olması sebebiyle kendi bütçenizle uyumlu bir dil okulu seçebilmenize olanak tanır. Dil okulu maliyetleri eyaletlere, gitmek istediğiniz süreye bağlı olarak değişmektedir. Örneğin New York’da tercih ettiğiniz bir dil okulunun 4 haftalık maliyeti $900 - $1.200 aralığındadır. Buna ek olarak kayıt, sağlık sigortası, materyal gibi ek ücretler de dil eğitimi maliyetinize eklenmektedir.

 

Amerika’nın Tarihi

Bir yandan derin bir eğitim alabileceğiniz ülke, aynı zamanda çok çeşitli kültürel bir geçmiş sunmaktadır. Amerika tarihi, 15. yüzyıl sonlarına doğru İtalyan denizci Kristof Kolomb tarafından bu güzel kıtanın keşfedilmesiyle başlar. Kristof Kolomb burayı keşfettiğinde henüz burada sadece Kızılderililer yaşamaktaydı. Keşiften sonra ise kıta; İspanya, Fransa, İngiltere, Büyük Britanya, Hollanda, Portekiz ve İsveç gibi ülkelerden fazla miktarda göç almıştır. Buradan gelen ilk insanlar ise Amerika’da bugün yerli halk olarak anılmaktadır. Dolayısıyla çok fazla etnik kökenin uzun yıllardır iç içe yaşadığı bu kültürel harmoniye siz de ayrı bir renk katacak ve pek çok şey deneyimleyeceksiniz.

 

Amerika’nın Coğrafi Konumu ve İklimi

Toplamda 10.000 km² olan yüzölçümü ile Amerika, farklı iklim türlerinin bir arada görüldüğü bir ülkedir. Kıyı kısımlar hariç, genellikle tüm ülkede kara iklimi hüküm sürer. Mutlaka görülmesi gereken Özgürlük Anıtı’nın bulunduğu New York şehrinin subtropikal bir iklimi vardır. Yaz aylarında sıcaklık 17 derecenin altına düşmez, genellikle 25-30 derece arasındadır. Fakat bazı dönemlerde 38 dereceyi de görebilir. Kış aylarında ise sıcaklık oldukça düşüktür ve bazı zamanlar kar yağışlı geçer. Bilhassa Manhattan Rüzgarları diye bilinen sert rüzgâr türüne çok sıkça rastlanır. Kış aylarında hava sıcaklığı -3 ile 6 derece arasında değişir. Yağmura bahar aylarında denk gelebilirsiniz. Mayıs ayı içerisinde New York şehrindeki en düşük sıcaklık 12 derece, en yüksek sıcaklık ise 22 derece olmaktadır. Los Angeles şehrinde ılıman bir iklim vardır. Bu sebeple de şehirde çoğunlukla güneşi görebilirsiniz. Kış aylarında yağmur yağışı fazla olur. Şehrin yıllık ortalama sıcaklığı ise 18 derece dolaylarındadır. Dört mevsimi bir arada yaşayan Chicago şehri ise, yılın en sıcak dönemini temmuz ayı içerisinde yaşamaktadır. En yüksek sıcaklık 29 derece, en düşük sıcaklığı 18 derecedir. Yılın en soğuk dönemi ise Ocak ayıdır. En düşük sıcaklık -8 olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık ise 0 derecedir. Ülkenin başkenti olan Washington’da iklim özellikleri Chicago şehri ile aşağı yukarı benzerlik göstermektedir. Bahar ayları Washington’da görülebilecek en güzel dönemlerdir. Yaz dönemleri oldukça sıcak geçer. Bu şehirde Sonbahar aylarında beklenmedik yağmur ve kar yağışlarına rastlamanız çok muhtemeldir. Kış aylarında kar yağışı oldukça yoğundur. Kar kalınlığı 17 cm’ye kadar çıkar ve beklenmedik dolu yağışlarına da denk gelebilirsiniz.

 

Amerika’nın Popüler Şehirleri

Amerika’nın en popüler şehirleri arasında New York, Washington DC, Chicago, Boston, Orlando, Miami, San Francisco, San Diego, Los Angeles, Las Vegas gibi şehirler sayılmaktadır. Senede 50 milyondan fazla turistin akın ettiği New York, önemli tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri, düzenli sokakları ve 24 saat aktif olmasıyla oldukça ünlüdür. Özgürlük heykeli, Ellis Adası, Central Park, Times Meydanı, Brooklyn Köprüsü, Empire State Binası, Greenwich Village, SoHo, Broadway, Aziz Patrick Katedrali, Grand Central Terminal, Bryant Park ve Beşinci Cadde gibi yerler bu şehirde eğitim alırken boş zamanlarınızda gezip görebileceğiniz yerler arasındadır. Navy Pier, Willis Kulesi & Skydeck Chicago, John Hancock Merkezi & 360 Chicago, Millennium Park, Art Institute of Chicago, Shedd Aquarium, Magnificent Mile, The Field Museum, Museum of Science and Industry, Adler Planetarium, Chicago River, Cloud Gate, Lincoln Park Zoo, Buckingtam Fountain, Chicago Cultural Center, Chicago History Museum, Grant Park, Garfield Park Conservatory, Water Tower ve Chicago Theatre ise Chicago şehrinde eğitiminizden arta kalan zamanlarda gezebileceğiniz yerlerdir. Washington Ulusal Katedrali, Beyaz Saray, Pentagon, Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi ve Washington Anıtı da başkent Washington ‘da gezebileceğiniz önemli yerlerden bazılarıdır.

 

Ulaşım

Amerika’ya

Türkiye-Amerika arasında seyahat etmek için, mesafenin fazla oluşundan ötürü havayolunu tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Üstelik Türkiye’nin pek çok şehrinden Amerika’ya günlük çok sayıda uçuş düzenlenmektedir. Bu sebeple uçak bileti bulmakta asla sıkıntı yaşamayacaksınız.

Amerika’da

Amerika içerisinde ulaşım otobüs, metro, taksi ve tren gibi pek çok alternatiflere yayılmıştır. Eğer araç kiralamayı düşünürseniz Türkiye’de almış olduğunuz ehliyetiniz Amerika Birleşik Devleti için de geçerli olacaktır. Taksi kullanımı biraz daha yüksek gelirli insanlara hitap ederken, otobüs ve metroyu tercih ederek istediğiniz her yere ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Ülke genelinde tren ve metro ağı oldukça geniş bir alana hizmet vermektedir. Metro için ve otobüs için, haftalık ya da aylık olarak alacağınız biletler, uygun fiyatlı olması sebebiyle ulaşım masraflarınızı en aza indirecektir. Ayrıca metro ile yolculuk yapmayı tercih ettiğinizde trafik sıkışıklığından da kurtulup zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız. Bulunduğunuz bölgenin ulaşımda uyguladıkları öğrenci indirimlerini de araştırmak size ekstra avantaj sağlayacaktır. Amerika sınırları içerisinde denizyolu ile yolculuk yapmak mümkün değildir ancak Amerika yakınlarında bulunan tropik adaları ya da ülkeleri ziyaret etmek isterseniz deniz yolunu tercih edebilirsiniz. Bahamalar gibi bir yeri ziyaret etme seçeneğinizin bulunması da size denizyolu seyahatini deneyimlemeniz için bir fırsat olabilir. Motorlu taşıtların dışında Amerika’da en yaygın olarak kullanılan taşıma aracı olarak bisiklet karşınıza çıkmaktadır. Ülkenin her yerinde bir bisiklet yolu ve bu yolda işlerine ya da okullarına gidip gelen insanları görmeniz çok olasıdır. Üstelik bu seçenek ucuz olmasının yanında, spor yapmanızı sağlayan ve çevreye zarar vermeyen bir yöntemdir.

 

Amerika’da Konaklama

Amerika’da öğrenciler için çeşitli konaklama seçenekleri mevcuttur. Dikkat edilmesi gereken nokta, konaklayacağınız bölgenin okulunuza yakın olmasıdır. Öğrenciler, üniversite öğrenci yurtlarında kalma, özel yurtlarda kalma, ev veya oda kiralama ya da diğer bir opsiyon olan aile yanı konaklama gibi seçeneklerden kendisine uygun olanı seçebilmektedir. Üniversitelerin kendilerine ait olan öğrenci yurtları birçok öğrenci için daha cazip gelmektedir. Bu seçenek ile okulunuzda bulunan diğer öğrencilerle daha çabuk tanışma ve kaynaşma imkânı bulabilirsiniz. Kampüs içindeki yurtlar genelde konaklama ücretinizi akademik yıl üzerinden tek seferde almaktadır. Üniversiteye ilk kez başlayacak öğrenciler için bu seçenek çevresini tanıma, okula ve kültüre daha kolay adapte olmayı sağlar. Öğrenci eğitim hayatının ilerleyen yıllarında özel yurt, ev-apart kiralama veya aile yanı konaklamayı tercih edebilir. Amerika’da ortalama 4 haftalık özel yurt konaklaması ortalama $1.750 - $3.500, 4 haftalık ev-apart kiralama $800 - $3.000, 4 haftalık aile yanı konaklama ortalama $1.100 - $2.000 arasında değişiklik göstermektedir.

 

Amerika’da Sağlık Sistemi ve Yabancıların Erişimi

Amerika’da sağlık hizmeti ücretlidir. Hastanelerden yararlanabilmek için sağlık sigortası yaptırmış olmanız gerekmektedir. Hatta pek çok okul da bu sağlık sigortası poliçenizi sizden talep edebilmektedir.

 

Amerika’da Sosyal Yaşam-Resmi Prosedürler

Amerika’ya ilk gittiğinizde bir ortama girmek ve kaynaşabilmek için çok zorluk yaşamazsınız. İnsanlar cana yakın, güler yüzlü ve sıcakkanlı oldukları için sizi çok çabuk içlerine dahil edeceklerdir. Zaten tarihinde de pek çok etnik köken bulunan bu topraklarda yaşayan insanlar farklı kültürlere alışık oldukları için arkadaş edinmekte ve sosyalleşmekte hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız. Sanayinin ve endüstrinin doğduğu ve yükseldiği Amerika’da hayat oldukça hareketlidir. Bu sebeple insanlar dakik olmaya özen gösterirler ve zaman kıymetlidir. O sebeple açık ve şeffaf konuşmaları size tuhaf gelebilir. Bu durumu kişisel algılamamalısınız. İnsan ilişkilerinde tokalaşmak dışında dokunma ve temas gerektiren davranışlardan kaçınmanız daha uygun düşer. Türk kültüründe normal karşılanan arkadaşlarınızı yanaktan öpme eylemi Amerikan kültüründe farklı bir algı yaratabilir. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece mükemmel arkadaşlık ilişkileri kurabilirsiniz. ABD’de yaşam, hiç kuşkusuz birçok dünya insanının hayallerini süslemektedir. Buraya yerleşebilmenin en kolay yolu burada bir eğitim almanız olabilir. Eğitim almış olduğunuz okul, buraya yerleşmeniz sırasında büyük kolaylık sağlayacaktır.

 

Öğrenci Vizesi

Amerika vize başvurusu sonuçlanması için bahsi geçebilecek kesin bir süre söz konusu değildir. Başvurunun neticelenmesi her kişide farklılık gösterebilmektedir. Amerika vize sistemi başvuru yapan kişinin amacını ve başvuru süresini kontrol edip değerlendirdikten sonra dönüş yapmaktadır. Amerika hem stratejik durumu hem diplomatik önemi ve hem de dünyanın birçok yerinden çok fazla göç alması sebebiyle vize konusunda oldukça titiz davranan bir ülkedir. Bu sebeple vize işlemleri biraz zaman alabilmektedir. Bu süreç içerisinde sabırla beklemek ve uzman ekibimizin size verdiği direktiflerle hareket etmek en doğru şey olacaktır.

 

Vize Uzatma-Oturum

Vize başvuru şartlarının sürekli güncellenebileceği gerçeğini göz önünde bulundurmakta her zaman fayda vardır. Bu sebeple vize alma, vize uzatma gibi konularda uzman ekibimizden birebir destek almanız en sağlıklısıdır.

 

Göçmenlik İşlemleri

Amerika’da göçmenlik vize işlemleri Konsolosluğun belirlemiş olduğu şartlar dahilinde yürütülmektedir. Bu sebeple bu konuyla ilgili en güncel bilgiye uzman ekibimizle görüşerek erişebilirsiniz.

 

Çalışma İzni

Amerika’da lisans veya yüksek lisans eğitiminiz sırasında kampüs içi (tatilleriniz dahil olmak üzere) part-time çalışma izniniz bulunmaktadır. Bu süre boyunca part-time (haftada 20 saat) olarak çalışabilir ve bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca eğitiminiz sonrasında OPT (Optical Practical Training) ile 12 ay Amerika’da çalışma hakkınız mevcuttur. OPT alabilmem için Amerika’da en az 9 aylık bir akademik eğitime kabul almanız gerekir. Eğitimiz bitiminde OPT’ye başvurabilirsiniz. Eğer STEM bölümlerinden mezun iseniz bu süre 24 aya kadar uzatılabilmektedir. Amerika’da dil eğitiminiz sırasında çalışma izniniz bulunmamaktadır.

 

Amerika’ya Nasıl Gidilir?

Amerika-Türkiye arasındaki uçuş mesafesi 6633 kilometredir. Uçuş süresi de aşağı yukarı 8 saat sürmektedir. Mesafenin uzun olması sebebiyle havayolu tercih edilmektedir.

 

3.Ülkeye Vize Başvuru Prosedürü

Amerika’ya F-1 vize statüsünde başvurmak için yapılması gerekenler şunlardır: Bu vize tipine başvurabilmek için ilk olarak öğrencinin okul kabulü alması gerekir. Kayıt işleminden sonra 7-10 içerisinde öğrencinin Amerika’da kayıt olduğu okuldan orijinal kabul belgesi ülkemize gönderilir. Bu belgeye I-20 denir. Bu belge için konsolosluğa ödeme yapılır ve belgenin üzerindeki SEVIS numarası aktif hale gelir. Bu numara sizin Amerika’da öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak bir numaradır. Daha sonra vize için gerekli evraklar danışmanınız tarafından size iletilir. Sistem üzerinden vize ücretini ödeyerek vize randevusu alınır. Evraklar tamamlanır, form doldurulup onaylanır. Vize görüşmesi için Ankara ya da İstanbul şehirleri tercih edilir. Vize başvurusuna şahsen yapılmaktadır. Vizeniz onaylandığında 5 iş günü içerisinde ev adresinize yakın PTT şubesine iletilmektedir. Vizeniz onaylandıktan sonra okulunuzun ödemesi gerçekleştirilir. Vizenizin geçerlilik süresi 1 ile 5 yıl arasında değişmektedir. Nadir durumlarda daha kısa vize süresi verildiği görülmüştür. Vize Başvuru Ücreti: $160 I-20 Kurye Ücreti: $80 - $100 SEVIS Ücreti: $350

 

Banka İşlemleri

Amerika’da bir Türk Bankası şubesi bulmak oldukça zordur. Bu sebeple Türkiye’den açtırmış olduğunuz bir banka hesabı ile orada işlem yapamazsınız. Amerika’da bir banka hesabı açtırmak günlük yaşantınızı oldukça kolaylaştıracaktır. Bazı işverenler çalışan öğrenciler adına kendileri de hesap açtırabilmektedirler. Ülkede en yaygın banka Bank of America’dır. Bu bankanın ATM kartını ülkenin her yerinde kullanabilirsiniz. Tabi pek çok başka banka seçenekleri de mevcuttur. Banka hesabı açtırmak için yanınızda pasaportunuzu ve bir miktar da para bulundurmanız gerekmektedir.

 

Amerika Hangi Dili Konuşur?

Birçok etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri’nin anadili İngilizcedir. Nüfusun %80’i İngilizce konuşmasının yanında halk arasında İspanyolca, Çince, Fransızca ve Almanca gibi çeşitli diller de konuşulmaktadır.

 
Amerika’da Kaç Tane Üniversite Vardır?

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere ev sahipliği yapan Amerika’da 5758 adet üniversitenin bulunduğu bilinmektedir.

 
Amerika Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Vize başvurusu için gerekli olan tüm evraklar tamamlanıp konsolosluğa sunulduktan ve vize görüşmenize girdiğinizde; vize sonucunuz aynı gün belli olmaktadır.

 

 

Business_logo

Vakit Kaybetmeden Hemen Başvur

Vakit Kaybetmeden

Size En Uygun Programı Seçin

Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
×
Hızlı Başvuru

Sizi Arayalım