business-area
Kanada’da Eğitim Sistemi ve Yabancıların Erişimi

Üniversite okurken ya da mezun olduktan sonra yurtdışı deneyimi birçok gencin hayalidir. Bazı üniversiteler anlaşmalı olduğu okullar ile aralarındaki öğrenci değişimi programına göre işlem yaparken bazı gençler üniversite hayatının tamamını farklı bir ülkede geçirmeyi tercih edeler. Kanada bu konuda ilk tercihler arasında yer alır. Tarihi dokusu, zengin kültürü ve kozmopolit yapısının yanında öğrencilere sunduğu imkanlar ve eğitim ücretleri de ülkeyi cazip hale getiren sebeplerdendir. Ülkedeki üniversitelerin dünya kalitesinde eğitim sunması, öğrenci dünyasının renkli yaşamı ülkeye talebi arttırmıştır. Bununla birlikte tek tip bir eğitim anlayışı olmayıp her şehir kendi kurallarını belirler. Eğitim yılı her üniversitede aynı dönemde başlayıp aynı dönemde biter. Genellikle akademik yıl 3 dönem sürerken sonbahar dönemi olarak tanımlanan dönem eylülde başlayıp aralık ayının sonunda biter. Ocak ayında kış dönemi başlar nisanda biter. Yaz dönemiyse mayıs ve temmuz arası olup, eğitim sistemi farklı ülkelerden gelen öğrencilere kolaylık sağlar. Kanada'da üniversiteler tüm dünyada geçerli diploma ve devlet destekli modern eğitim sistemi ile öğrencileri geleceğe hazırlar.

 

Neden Kanada’da Lisans Eğitimi?

Kanada yaşam şartları olarak öğrencilere eğitim süreleri boyunca farklı kültürleri tanıma olanağı sunarken ayrıca sunduğu iş olanakları ile öğrencilere yaşam standartlarının iyileşmesi konusunda destek olur. Bunun yanında Kanada dili olarak tek bir dilin konuşulmaması iletilişim ve eğitim dili olarak İngilizce ve Fransızca gibi farklı iki dilin yoğun olarak konuşulması öğrencilere dünyada geçerli ikinci bir dil öğrenme fırsatı da verir. Kanada’da devlet üniversitelerinin sayısı oldukça fazladır. Bunun yanında özel okulların da devlet okulları gibi sürekli devlet denetiminde olması eğitimin kalitesi açısından önemlidir. Eğitim süresi birçok bölüm için 4 yıl olup sağlık bilimleri ve hukuk gibi teknik altyapı gerektiren bölümlerde 5 ila 6 yıla kadar çıkmaktadır. İlk 1000 arasında yer alan üniversitelerin YÖK tarafından Türkiye’deki bir üniversite ile eşdeğer sayılması öğrenciler için iyi bir avantajdır. Tercih sırasında bu liste üzerinden gidildiğinde öğrencinin YÖK eşliği konusunda endişesi kalmaz

 

Kanada’da Lisans Eğitimi Genel Kabul Şartları

Kanada’da bir üniversiteye girebilmek için öncelikli şart dil seviyesidir. TOEFL veya IELTS gibi seviye belirleme sınavlarından belirli bir puan üzerinde almak eğitimin ilk kapısını açar. Lisans için belirli bir not ortalamasının üzerinde lise diplomasına sahip olmak, lise eğitimi boyunca katıldığı farklı aktiviteler başvuru sırasında puan kazandırır. Fakat Kanada’da bizim de aşina olduğumuz bir lisans bölümüne kabul şartları zorlayıcı olduğundan hem uluslararası öğrenciler hem de Kanada kökenli öğrenciler, lise mezuniyetinden sonra kolej eğitimini tercih etmektedirler. Kolej eğitimine kabul şartları lisans eğitimi kabul şartlarına nispeten daha kolay olduğu için de tercih edilmektedir. Ayrıca kolej eğitimini yıllık maliyet ile lisans eğitiminin yıllık maliyeti arasında fiyat farkı fazladır. Kolej eğitimine başlayan öğrenci 2 veya 3 yıllık eğitim süresini başarı ile tamamlayıp üniversitelere geçiş yapma hakkı kazanabilmektedir. Öğrenciler aldıkları derslerin kredilerini saydırarak lisans eğitimlerini tamamlayabilirler.

 

Kanada’da Lisans Eğitimi Maliyetleri

Kanada’da lisans eğitimin stabil bir ücreti olmayıp üniversitenin bulunduğu eyalete, tercih edilen bölüme ve üniversitelere göre değişkenlik gösterir. Lisans eğitimlerinin ücretleri 16.000 CAD – 50.000 CAD arasında değişiklik göstermektedir.

 

Neden Kanada’da Yüksek Lisans Eğitimi?

Kanada’da birçok üniversite akademik olarak QS ve Times Higher Education verilerine göre ilk binde yer alır. Öğrencinin sadece teknik olarak değil bilişsel olarak da gelişimini destekleyen Kanada eğitim sistemi, sosyal ve çevresine duyarlı bireylerin topluma kazandırılmasını destekler. Bunun yanında ülkedeki bazı üniversitelerin akademik başarı olarak dünyada ilk 200 gibi oldukça iyi bir sıralamada yer alması ülkenin eğitim sistemi hakkında bilgi vermesi açısından önemli bir veridir. Kanada üniversitelerinden birinde yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak prestijin yanında tüm dünyada kariyer yapabilme fırsatı sunar.

 

Kanada’ya Yüksek Lisans Eğitimi Genel Kabul Şartları

Yüksek lisansa kabul edilmek için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak veya herhangi bir 4 yıllık üniversitede son sınıf öğrencisi olmak, not ortalamasının (GPA) 3.00 ve üzerinde olması, TOEFL veya IELTS İngilizce yeterlilik belgesi yüksek lisans başvurusu için yeterlidir. Bunun yanında üniversiteyi neden tercih ettiğini anlatan bir başvuru yazısı da okullar tarafından değerlendirmeye alınan önemli bir belgedir. Ayrıca iş tecrübesi, yapılan çalışmalar, araştırmaların yanında bazı üniversiteler kabul kriteri olarak MBA için İngilizce ve matematik becerilerini ölçen GMAT, mühendislik ve sosyal bilimler için GRE sınavlarından alınan puanları da değerlendirmeye alır. Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de okulların başvuru tarihlerini kaçırmamaktır.

 

Kanada’da Yüksek Lisans Eğitimi Maliyetleri

Ülkede lisans eğitimi maliyetlerinde olduğu gibi Kanada yüksek lisans eğitim maliyetleri de üniversiteye ve bölüme göre farklılık gösterir. Yüksek lisans eğitimlerinin ücretleri 20.000 CAD – 55.000 CAD arasında değişiklik göstermektedir.

 

Neden Kanada’da Dil Eğitimi?

İkinci lisan, öğrencilere sadece bir yeni bir dil değil başka bir dilde düşünebilme, başka kültürleri anlama ve farklı dünyaları kavrama becerisi katar. Özellikle akademik çalışmaların güçlü ve zengin içeriklerini farklı bir dilde yapılan araştırmalar güçlendirir. Farklı ülkelerde dil eğitimi almak mümkünken Kanada dil okulu, gerek zengin etnik ve sosyokültürel yapısı gerekse muhteşem doğası ve uygun eğitim maliyetleriyle öğrenci çeken okullar arasında yer alır. Resmi dilinin İngilizce olması, Toronto, Vancouver, Ottowa gibi büyük öğrenci şehirlerinde İngilizce konuşulması ülkenin ilk sırada tercih edilmesini açıklayan sebeplerdendir. Bunun yanında suç oranının düşük olması sebebiyle dünyadaki en güvenli ülke olması çocuklarını eğitim için gönderen anne babaları rahatlatan bir durumdur. En iyi dil okullarının ülkede şubelerinin bulunması, dil öğretme tekniklerdeki yalınlık, dünyanın en iyi üniversitelerinin ülkede olması da sonrasında üniversite eğitimine Kanada’da devam etmek isteyenler için ayrıca avantajdır. Ülkedeki dil okullarının diğer bir avantajı da TOEFL ve IELTS sınavına hazırlık programlarını bir arada sunmasıdır. Kanada'da eğitim tercihini dil eğitiminden yana kullanan gençler, farklı bir kültür ile tanışmanın keyfini yaşar.

 

Kanada’da Dil Eğitimi Genel Kabul Şartları

Programa katılabilmenin ilk şartı lise veya lisans mezunu olmaktır. Bunun yanında okulun beklediği IELTS seviyesinde İngilizce bilmek veya okulun kendi uyguladığı sınavdan geçer not almış olmak kabul için yeterlidir. Dil seviye sınavını geçemeyen öğrenciler Kanada’da dil becerilerini yeterli seviyeye getirecek bir dil okulunda dil eğitimlerini tamamladıktan sonra istedikleri eğitim programına geçmek için ön kabul alabilirler.

 

Kanada’da Dil Eğitimi Maliyetleri

Dil okulları genellikle Toronto, Vancouver ve Montreal bölgesinde bulunur. Eğitim maliyetleri ve yaşam koşulları olarak alternatif sunan bölgelerdir. Bu bölgelerdeki yaşam maliyetinin oldukça ekonomik olduğunu söylemek yerinde olur. Genel İngilizcenin yanında ülkedeki dil okulları, yoğun İngilizce, iş İngilizcesi, farklı dil sınavlarına hazırlık kursları ve farklı sertifika programlarına hazırlama konusunda iddialı olan okulların maliyetleri bulundukları bölgeye ve sundukları olanaklara göre değişkenlik gösterir. Örneğin Toronto’da tercih ettiğiniz bir dil okulunun 4 haftalık maliyeti 1.400 CAD’dan başlamaktadır. Buna ek olarak kayıt, sağlık sigortası, materyal gibi ek ücretler de dil eğitimi maliyetinize eklenmektedir.

 

Neden Kanada’da Stajlı Sertifika Eğitimleri?

Kanada eğitim sistemi ayrıca devlet okulları ve özel kolejlerde yabancı öğrencilere iş tecrübesi kazandırmayı amaçlayan farklı sertifika ve staj programlarını içerir. Staj programları CO-OP programları olarak geçer. 1 ve 2 yıl sürebilen eğitim süresi boyunca öğrenciler; bilişim, grafik tasarım, satış pazarlama, işletme ve yönetim, finans gibi konularda kazandıkları yetkinlikleri iş alanlarına uygulama imkanı bulurlar. Bunun yanında eğitimin 1. yılında yarı zamanlı, 2. yılında ise tüm gün çalışma olanağının olması programı cazip hale getirir. Eğitimini tamamlayan öğrenciler ülkede kalmak istemeleri durumunda oturum izinlerini rahatça uzatarak ülkede daha fazla kalarak deneyim kazanma imkanı bulurlar.

 

Genel Kabul Şartları

Kanada’da herhangi bir okula staj kabulü için öncelikle üniversite diploması, transcript ve okulun beklediği seviyede IELTS sertifikası gerekir. Bununla birlikte dil geçerli dil sertifikası olmayan öğrencilerin sınavları başvurdukları okul tarafından yapılır. Bunun dışında Kanada hükümeti programa katılacak öğrencileri basit mantık soruları ile test edebileceği Wonderlic Test’ine tabi tutar.

 

Program Maliyetleri

Program ücretleri eğitim kurumunun üniversite ya da kolej olmasının yanında üniversiteye, seçilen bölüme ve bulunduğu bölgeye göre de programın maliyeti değişir. Sertifika eğitim ücretleri 7.500 CAD – 20.000 CAD arasında değişiklik göstermektedir.

 

Kanada’da Tarihi

Eski adı Kanada Dominyonu (Ontario, Québer, Nauvelle-Ecorse ve Nouveau-Brunswich’i içerir) olan ülke, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alır. 16. Yy.’da keşfedilen ülkenin ilk yerlileri Kızılderililer ve Eskimolar olarak bilinir. Aborjinler binlerce yıldır ülkede yaşadığı bilinen yerlilerdir. Bununla birlikte ülke 1629 ve 1763 yılları arasında İngilizler ve Fransızlar arasında el değiştirmiş, 1837 yılında ise İngilizler ülkeye hakim olmuştur. Günümüzde ülkede İngilizlerin ve Frankofonların hakimiyeti vardır. Ülke 10 eyalet ev 3 bölgeden oluşur. Yönetim şekli anayasal monarşi ile yönetilen bir federasyondur. Öğrenciler eğitimleri boyunca ülkenin tarihi dokusunu tanıma fırsatı bulurken öğrenci şehir olan Kanada hakkında bilgi ülkenin zengin geçmişini inceleyerek de elde edilebilir.

 

Kanada’nın Coğrafik Konumu ve İklimi

Rusya’dan sonra yüzölçümü bakımından dünyanın 2. ülkesidir. Batısında Pasifik, doğusunda Atlas okyanusu, kuzeyinde Alaska ve Kuzey buz deniziyle çevrilidir. Güneyine ise ABD’nin olması Amerika’yı görmek isteyen öğrenciler için avantajdır. Oldukça geniş bir alana yayılan ülkenin Kanada iklimi bölgeden bölgeye değişir. Kuzey bölgelerinde kış ayları soğuk ve uzun geçerken iklim Güney bölgesinde biraz daha ılımandır. Bölgenin Kuzey kutbu ile yakınlığı ya da uzaklığı ısıya yansır. Ülke nüfusunun beşte dördü güney sınırında yaşamaktadır.

 

Kanada’nın Popüler Şehirleri

Kanada başkenti Ottowa aynı zamanda ülkenin 4. büyük kentidir. En popüler Kanada şehirleri arasında öğrenci şehirleri olarak da bilinen Montreal, Vancauver, Toronto’nun yanında Halifax, Calgary, Victoria, Quebec City vardır. Quebec City ve Montreal Paris’ten sonra Fransızcanın en yoğun konuşulduğu kenttir. Kanada Toronto daha çok finans merkezi olmasıyla bilinirken, Vancauver film yapımcılarının ilgilisini çeker. Aynı zamanda liman şehridir. Victoria bir kültür şehridir.

 

Ulaşım

Kanada vizesi olanlar ülkeye havayolu ile seyahat ederler. Bilinen birçok havayolu firmasının ülkenin farklı şehirlerine uçuşu vardır. Direkt uçuşlar olduğu gibi aktarmalı uçuşlarda fiyat avantajı açısından seçenektir. Kanada uluslararası ulaşımda kolaylık sağlayan hava taşımacılığının yanında ülkedeki geniş yeraltı ve yer üstü ulaşım ağı hayatı kolaylaştırır.

 

Kanada’ya

Kanada uçuşları aktarmalı ya da direkt uçuş olmasına bağlı olarak genellikle 8 ila 12 saat arası sürer. Ülkenin geniş hava alanı ağı hem iç hem de dış hatlarda oldukça fazla seçenek sunar. En işlek havalimanları arasında Toronto Pearson, Ottova Vancouver, Calgary, Montreal, Victoria havalimanları sayılabilir. Kanada uçak bileti seyahatin hemen öncesi değil de erken rezervasyon imkanlarından yararlanılarak alındığında avantajlı olabilir.

 

Kanada’da

Öğrenci olarak gidecek olanlar üniversitelerinin bulunduğu bölgelerdeki bir hava limanını tercih ettiklerinde havalimanından şehir merkezine giden otobüs ya da servisler ile istedikleri yere ulaşabilirler. Ayrıca Kanada’da geniş metro ağı ve otobüs hizmetleri şehir içi ulaşımı da kolay hale getirir. Bunun yanında demir yolu taşımacılığı da oldukça gelişmiştir. Ülkenin farklı yerlerine giden demir yolu ağı üzerinden direkt ya da aktarmalı olarak seyahat etmek mümkündür. Metro ağı da oldukça gelişmiş olup hızlı, ekonomik ve konforludur. Otobüslerin hem küçük kasabalara kadar gitmesi hem de ABD sınırına kadar olan hizmeti otobüs ile seyahati tercih edilebilir kılar. Otomobil ise hava koşullarından dolayı çok tercih edilmez. Kanada konaklama konusunda da öğrencilere birçok imkan sunar.

 

Kanada’da Konaklama

Hemen hemen her üniversitenin kampüs içinde ve dışında yurtları vardır. Kampüs hayatı ile içi içe yaşamak isteyenler için aynı zamanda ekonomik bir tercihtir. Tek başına ya da ev arkadaşı ile eve çıkmak isteyenler için Kanada ev kiraları da uygun olduğundan ev kiralamak da bir alternatiftir. Ayrıca aile yanında konaklama ya da apart dairede kalma da seçenekler arasında yer alır. Farklı alternatiflerin olması öğrencilere kendi bütçelerine uygun tercih olanağı sunar. Kanada’da ortalama 4 haftalık özel yurt konaklaması ortalama 800 CAD – 1.800 CAD, 4 haftalık ev-apart kiralama 880 CAD – 1.200 CAD, 4 haftalık aile yanı konaklama ortalama 800 CAD – 1.300 CAD arasında değişiklik göstermektedir.

 

Kanada’da Sağlık Sistemi ve Yabancıların Erişimi

Öğrenciler için diğer bir konuda sağlık konusudur. Yabancı öğrenci statüsünde Kanada’da bulunan öğrencilerin eğitimleri boyunca sağlık sigortalarının olması önemlidir. Sağlık sigortası da gidilecek eyaletin uygulamalarına göre değişkenlik gösterir. Her eyalete özgü yasal düzenlemeler o eyaletin sağlık politikasını belirler. Bazı eyaletler öğrenciye ücretsiz sağlık hizmeti sunarken bazı eyaletlere giderken oranın belirlediği kurallar çerçevesinde sağlık sigortası tedarik etmek yerinde olur. Ülke vatandaşları ve Kanada’da sürekli kalmaya hak kazananlar devletin sunduğu sağlık imkanlarından ücretsiz faydalanabilirken öğrenciler ve geçici süreliğine Kanada’da kalacak olanların durumu eyaletin uygulamasına göre değişir. Kanada sağlık hizmetinin devlet kontrolünde olması sayesinde vatandaşların ve sürekli oturma izni alanların hizmete ulaşması kolaydır. Bazı eyaletler kalış sürelerine göre gider gitmez ya da belirli bir süre sonra öğrencileri sağlık hizmeti kapsamına alır. Diğer yandan sağlık sigortası sunmayan bir eyalete giden öğrenciler için kapsamlı bir sağlık sigortasına sahip olmak iyi fikirdir.

 

Kanada’da Sosyal Yaşam

Bunun dışında Kanada'da yaşam öğrenci için renkli ve keyifli olmasının yanında ülkede enflasyon düşük olduğu için aynı zamanda ekonomiktir. Çok göç alan ülke, çok kültürlü olmasıyla da dikkat çeker. Hem yemek hem de eğlence kültüründe farklı ülkelerden esintiler vardır. Kış sporlarının yanına eğlence mekanları, tiyatro, gibi kültürel etkinlikler öğrencilerin sosyal yaşamlarını renklendirir.

 

Resmi Prosedürler

Kanada’ya her ne sebeple olursa olsun seyahat etmek isteyenlerin vize alması gerekir. Ülkenin oldukça yoğun oranda kalifiye çalışan aldığı bilinmektedir. Kalifiye işçi, öğrenci ya da göçmen olarak ülkeye gidilebileceği gibi ziyaretçi olarak veya ticaret yapmak amacıyla da ülkeye gitmek mümkündür. Kanada vize konusunda oldukça geniş olanaklar sunar. İsteyenler turist, ziyaretçi, ticari, öğrenci gibi farklı vize çeşitleri için başvuru yapabilirler. Maksimum 6 aya kadar verilen vizeler tek girişli ya da çok girişli olabilir. Tek girişli vizelerin özelliği, çıkış yaptıktan sonra ülkeye tekrar giriş yapmak için yeniden vize alınmasıdır. Çok girişli vizelerde ise vize süresi pasaport süresi ile paralel olarak birden fazla giriş çıkışa müsaade eder. Bununla birlikte çok girişli vizelerde de ülkede kalma süresi 6 ay ile sınırlıdır. Çok girişli vizelerin geçerliliğini kaybetmemesi için 6 ay sonra ülkeye tekrar giriş çıkış yapmak gerekir.

 

Öğrenci Vizesi

Kanada öğrenci vizesi almak için hazır edilecek öncelikli belgeler; en az 1 yıl geçerli pasaport, öğrenci olunan okuldan alınacak öğrenci belgesi, davet mektubu, Kanada konsolosluğuna yönelik yazılmış niyet mektubu ve transcript, mezun öğrenciler için diploma fotokopisi, sağlık seyahat sigortası, dil seviyesini gösteren sertifika, finansal yeterliliği gösterir belge ve diğer talep edilen form ve belgeler Kanada vize başvuru konusunda gerekli evraklar arasındadır. Bu evrakların İngilizce olarak hazırlanmış olması önemlidir. Vizenin dışında eğitim izni de gereklidir. Eğitim izni online başvuru ile olabildiği gibi mektup ile de yapılabilir. Vize eğitim izni alındıktan sonra verilirken normal eğitim süresinden sonra 90 gün daha geçerlidir.

Vize Uzatma/Oturum

Vize süresini uzatmak gerektiğindeyse finansal durumunu belgeleyen ve vize süresini neden uzatmak istediğini niyet mektubuyla bildiren öğrenciler vizelerini uzatabilirler. Vize uzatma Kanada'da yüksek lisans yapan öğrenciler için de aynı şekildedir.

 

Göçmenlik İşlemleri

Kanada göçmen alma konusunda oldukça cömert bir ülkedir. Göçmenlik başvuruları yatırımcı veya girişimci göçmenlik programı, aile birleşimi, nitelikli çalışan gibi farklı şekillerdedir. Tüm başvuru şekilleri ile ilgili ayrı puanlama sistemi varır. Yeterli puana ulaşanların başvurusu kabul edilir. Bunun yanında eğitim sonrası 3 yıl süreyle oturma izni alabilen öğrenciler, sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.

 

Çalışma İzni

Başvurusu kabul edilen öğrenciler ülkeye ulaşıp okula başladığında kampüs dışında günde 20 saate müsaade eden Kanada çalışma izni ile iş olanaklarından faydalanırlar. Ayrıca ara tatillerde de tam zamanlı olarak çalışabilme avantajları vardır. Çalışma izni dil eğitimi alan öğrencilere verilmez. Kanada’da okul bittikten sonra da yaşamayı planlayan öğrenciler ne kadar eğitim aldılarsa o kadar süre tam zamanlı çalışma ve ikamet hakkı kazanırlar.

 

3. Ülkeye vize başvuru prosedürü

Kanada vizesine sahip olanlar Kuzey, Güney ve Orta Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da yer alan birçok ülkeye Kanada vizesi ile seyahat edebilirler. Kanada'da üniversite okumak Kanada dışında birçok ülkeyi de görme imkanı verir. Bununla birlikte Kanada vizesi Schengen ülkelerine seyahate izin vermez. Schengen ülkelerinden birine seyahat etmek için talep sahibinin vize işlemlerini ülkesinde yapması gerekir.

 

Banka İşlemleri

Kanada’da yaşayan öğrenciler banka işlemlerini yapabilecekleri bir banka hesabına ihtiyaç duyarlar. Bu durumda hesap açtırmak zor değildir. Pasaport hesap açtırmak için yeterli olup 1 hafta gibi bir sürede banka kartı çıkar. Kredi kartının çıkması ise biraz zaman alır. Banka bir süre başvuru sahibinin para kullanma durumunu görmek ister.

 

Kanada'ya Nasıl Gidilir?

Kanada’ya öğrenci, kalifiye çalışan, göçmen olarak gidilebilir. Bunun dışında kısa süreli vize ile aile ziyareti için ve turistik amaçlı olarak da gitmek mümkündür.

 

Kanada'da Ne İş Yapılır?

Öğrenciler kampüs içinde iş olanağı bulabilecekleri gibi çalışma izni ile haftada 20 saat kampüs dışında da çalışabilirler. Ayrıca ara tatillerde çalışma süresi 40 saate kadar çıkar.

 

Kanada'da Nasıl Üniversite Okunur?

Gideceği okulun İngilizce yeterlilik seviyesi, Kanada devlet sınavı, TOETL veya IELTS skoru ya da üniversitelerin kendi dil sınavları ve not ortalaması gibi gereklikleri yerine getiren öğrenciler üniversitelerden kabul alırlar. Eğitim izni ve vize ile de Kanada’ya eğitim için gitmeye hak kazanırlar.

 

Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Vize başvurusu sırasında tüm evraklar sunulduğu eksik evrak olmadığı takdirde 1 ila 6 hafta arasında Kanada vizesi çıkar.

 

Kanada Oturum İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

Öğrenciler mezun olduktan sonra göçmenlik başvurusunda bulunabilirler. Mezun olduktan sonra alınan eğitim süresine paralel olarak en fazla 4 yıl süre ile çalışma izni aldıktan sonra 1 yıl tam zamanlı çalışırlar. Sonrasında da göçmenlik başvurusu yapmaya hak kazanırlar. Başvuru 1 ila 1,5 yıl arasında sonuçlanır.

 

 

Business_logo

Vakit Kaybetmeden Hemen Başvur

Vakit Kaybetmeden

Size En Uygun Programı Seçin

Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
Brand_area_images
×
Hızlı Başvuru

Sizi Arayalım