Veterinary Medicine
Veteriner hekimliği programı birinci ve ikinci yılda genel konular ve temel bilimler ile başlar. Bunları daha ileri subklinik ve tanısal konular izlemektedir. Belirli hayvanların hastalıklarında birinci sınıflar ve canlı hayvanlarla ilgili sınıflar 3. yılda başlar. 4., 5. ve 6. sınıflar çeşitli türlerin hastalıklarına (çiftlik hayvanları, atlar, köpekler, kediler, balıklar, kuşlar ve diğerleri), gıda hijyenine ayrılmıştır. , klinik stajlar ve seçmeli dersler. Eğitimin ilk dört yılında öğretilen veterinerlik bilimi alanındaki teorik bilgi, çalışmanın son yıllarında ağırlıklı olarak yer alan pratik eğitim ve stajlar için temel sağlar.
Tüm öğrenciler, çeşitli uygulamalı dersler, laboratuvarlar ve kliniklerde (2 ay), çiftliklerde (2 hafta), gıda üretimi ve gıda güvenliği kuruluşlarında (2 hafta) 560 saatlik stajlarda zengin bir mesleki deneyim kazanma şansına sahiptir. Öğrenciler 4 üniversite kliniğinde (Cerrahi Kliniği, At, Köpek ve Kedi Hastalıkları Kliniği, Kuş ve Egzotik Hayvanlar Kliniği, Klinik veya Çiftlik Hayvanları Kliniği), yurt dışı hayvan yetiştirme merkezlerinde ve çiftliklerde uygulama yapma şansına sahip olacaklardır.
Çalışma programı boyunca öğrencilerden toplam 14 hafta zorunlu mesleğe yerleştirme yapmaları istenir. Birkaç 2-4 haftalık turlara bölünmüştür. Çoğunu istediğiniz yerde yapabilirsiniz! Ülkenizde favori bir veteriner kliniğiniz veya çiftliğiniz varsa, size belirlenen görevleri uygulamanız için yeterli fırsat sağladığı sürece orada üniversite stajı yapmanıza izin verilir. Erasmus+ veya IVSA programı kapsamında veteriner hekimler için bazı pratik eğitim kursları bulunmaktadır. Genç bir profesyonel olarak, tüm dünyada uygulamalı pratik eğitim sunan birçok uluslararası program arasından seçim yapabilirsiniz (örn. Afrika'daki milli parklar, Avrupa'daki hayvanat bahçeleri, vb.). Bu eğitim kursları, 4-5. sınıftaki daha ileri düzeydeki öğrenciler için mevcuttur. Öğrencilerin üniversite kliniklerinde, hayvan barınaklarında, Wrocław at yarış pistinde veya STK'larda gönüllü olarak yer almalarına izin verilir.
Giriş koşulları
Başvuru ücreti: 20 euro veya 85 PLN
Giriş belgeleri
Veteriner tek tip yüksek lisans eğitimine başvuran adayların ortaöğretimi aldıklarını belgeleyen belge sunmaları zorunludur . Eğitim sistemine bağlı olarak, bu bir yeterlilik belgesi, ortaokul bitirme sınav sonuçları veya lise diploması olabilir. Başvuru sahibi tarafından sunulan belge, belgenin düzenlendiği ülkede lisans üniversite düzeyinde eğitim görmelerine izin vermelidir.
Ana dili İngilizce olmayan konuşmacıların, İngilizce dil bilgisini kanıtlayan aşağıdaki sertifikalardan birini sunmaları gerekecektir :
- IELTS, en az B2 seviyesi;
- TOEFL, en az B2 seviyesi;
- Cambridge B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency (eski FCE, CAE, CPE);
- bir IB veya EB diploması;
- lise/kolejinizden eğitim dilinin İngilizce olduğunu onaylayan bir belge;
Zorunlu notlar
İleri biyoloji ve kimya konularındaki notlar değerlendirilecektir. Başvuru sahibi, her dersten mümkün olan maksimum notun en az %30'unu almalıdır.
Zorunlu UPWr görüşmesi
Her başvuru sahibinin , dört bölüme ayrılmış çevrimiçi bir görüşmeye katılması gerekir: bilimsel İngilizce, biyoloji bilgisi, kimya bilgisi, veterinerlik mesleğine yatkınlıklar.
Okul belgelerinin yasallaştırılması
Polonya dışında düzenlenen tüm okul belgeleri, Apostil tarafından onaylanmalı veya belgenin düzenlendiği ülkedeki Polonya büyükelçiliğinde (yalnızca Apostil Sözleşmesinin parçası olmayan ülkeler için) yasallaştırılmalıdır.
Okul belgelerinin tanınması
Belgelerin tercümesi
Okul belgeleri İngilizce veya Lehçe dilinde sunulmalıdır.
Sağlık sertifikası