Endüstriyel Biyoteknoloji
Program Biyoteknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülmektedir. Endüstriyel Biyoteknoloji, tamamen İngilizce olarak öğretilen bir lisans programıdır. Ürün üretmek için enzimlerden, organizmalardan ve hücrelerden yararlanmak için biyolojik ve teknik bilimleri bütünleştirir.
Endüstriyel Biyoteknoloji, belirli ürünleri veya süreçleri oluşturmak veya değiştirmek için biyolojik sistemleri, canlı organizmaları ve enzimleri kullanmakla ilgilenen kişiler içindir. Çalışmalar sırasında öğrenci canlı organizmalarda meydana gelen süreçleri düzenleyen ve çevre ile etkileşime giren moleküler mekanizmaları öğrenirken, gıda, yem, kimya için modern, ekolojik biyo-ürünler tasarlayabilecek, biyoenerji oluşturabilecek ve sürdürülebilir süreçler tasarlayabilecektir. Disiplinlerarası müfredat, yaşam bilimleri sektöründen işverenler tarafından iyi karşılanmıştır ve öğrencinin ilgi alanlarını tanımlamasına ve daha fazla mesleki gelişim hakkında bilinçli kararlar almasına olanak tanır.
Lisans programı, biyoteknolojik süreçleri tasarlamanın ve çalıştırmanın teorik ve pratik yönlerinde mezunları eğitmek için tasarlanmıştır. Biyoteknoloji uzmanları olarak, aşağıdaki tesislerde ve ticari kuruluşlarda çalışabilirler: bira fabrikaları, damıtma tesisleri, şarap imalathaneleri, süt ürünleri, alkollü içkiler ve ilaç endüstrileri, gıda endüstrisi mikrobiyoloji laboratuvarları, enzim, organik asitler, mikrobiyolojik polisakkarit üretim tesisleri, atık su arıtma tesisleri, sıhhi ve epidemiyolojik istasyonlar, tarımsal gıda işleme tesisleri vb.
Kalite güvencesi, değiştirilmiş gıda güvenliği ve üretim yönetimi sistemleri uygulayabilirler. Kendi imalat işlerini başarıyla yürütecekler.
Endüstriyel Biyoteknoloji diplomasına sahip mezunlar, iyi eğitimli oldukları için Polonya'da ve yurtdışında (örneğin İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda) araştırma kurumlarında çalışırlar, örn. organizmaların seçilmesi ve hedeflenen (genetik) modifikasyonunun yanı sıra optimal kültürleme, biyosentez (biyotransformasyon) ve biyoürünlerin izolasyonunda.